nationale sportevenementenkalender

Zoekfilters

 
Aantal evenementen:
(geen filters actief)
5
» Sport
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
» Provincie
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
» Plaats
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
» Datum
 
Van:
T/m:
» Kenmerken
 
 
 
» Alle filters opheffen
 

Over deze kalender

Sportevenementenkalender.nl bevat informatie over de 500 grootste sportevenementen van Nederland.

De kalender bestaat uit internationale en nationale topsport- en breedtesportevenementen. Op de kalender staan jaarlijks terugkerende sportevenementen, maar bevat ook sportevenementen die incidenteel in Nederlands plaatsvinden.

De Sportevenementenkalender.nl is een 'open source' overzicht voor iedereen te raadplegen. Voor aanvullingen en wijzigingen klik hier. De Sportevenementenkalender bevat ook een database met aanvullende informatie op evenementniveau en analyses. In de database zijn gegevens op te zoeken over o.a. bezoekaantallen, aantal deelnemers, financiƫle ondersteuning (privaat en publiek), accommodaties en organisatoren. Voor informatie over een abonnement klik hier.

De Sportevenementenkalender is een initiatief van bureau Respons.
 

Gelderland wil WK Inline Skaten naar Arnhem halen

Geplaatst op: 26-11-2016

Het WK Inline Skaten moet in 2018 in de binnenstad van Arnhem en op een baan in Heerde gehouden worden. Daarvoor zet de provincie Gelderland zich in. Het WK zou een goede opvolger zijn van de Giro-start in mei, aldus de provincie.

Gelderland wil zichzelf profileren als sportprovincie en heeft daar miljoenen voor over.

Voor het WK Inline Skaten zou Gelderland 950.000 euro moeten neertellen. De gemeente Arnhem zou daar bovenop 180.000 euro moeten betalen, maar heeft daar nog geen besluit over genomen. De provincie wil haar bijdrage nu ook nog niet toezeggen, maar wil het geld wel vast opzijleggen.

Gelderland wil samen met de schaatsbond KNSB een gooi naar het evenement doen. Of dat bod ook het winnende zal zijn, wordt in het provinciehuis betwijfeld. Colombia zou de grote favoriet zijn. In december of januari wordt bekend aan welk land het WK wordt toegewezen.

Bron: de Gelderlander 

 
« Naar nieuwsoverzicht