nationale sportevenementenkalender

Zoekfilters

 
Aantal evenementen:
(geen filters actief)
5
» Sport
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
» Provincie
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
» Plaats
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
» Datum
 
Van:
T/m:
» Kenmerken
 
 
 
» Alle filters opheffen
 

Over deze kalender

Sportevenementenkalender.nl bevat informatie over de 500 grootste sportevenementen van Nederland.

De kalender bestaat uit internationale en nationale topsport- en breedtesportevenementen. Op de kalender staan jaarlijks terugkerende sportevenementen, maar bevat ook sportevenementen die incidenteel in Nederlands plaatsvinden.

De Sportevenementenkalender.nl is een 'open source' overzicht voor iedereen te raadplegen. Voor aanvullingen en wijzigingen klik hier. De Sportevenementenkalender bevat ook een database met aanvullende informatie op evenementniveau en analyses. In de database zijn gegevens op te zoeken over o.a. bezoekaantallen, aantal deelnemers, financiële ondersteuning (privaat en publiek), accommodaties en organisatoren. Voor informatie over een abonnement klik hier.

De Sportevenementenkalender is een initiatief van bureau Respons.
 

Abdi Nageeye start in internationaal sterk veld Montferland Run

Geplaatst op: 21-11-2016

Ook Eunice Kirwa, winnares olympisch zilver in Rio, naar Montferland

Met de deelname van Abdi Nageeye en Eunice Kirwa krijgt het deelnemersveld van de 21ste editie van de Pfixx Solar Montferland Run op zondag 4 december steeds meer allure. Abdi Nageeye – knap elfde in de olympische marathon in Rio – is de Nederlands recordhouder over 15 kilometer. Hij gaat in \'s-Heerenberg op deze afstand de strijd aan met de bekende Keniaan Bernard Koech, het grote talent Dagnachew Adera uit Ethiopië en marathontopper Koen Raymaekers. Bij de vrouwen is het zeer bijzonder dat de winnaressen van het olympisch marathongoud en het olympisch marathonzilver opnieuw tegen elkaar lopen. Eunice Kirwa – uitkomend voor Bahrein – duelleert met de Keniaanse Jemima Sumgong om de winst. Eerder werd al bekend dat Edna Kiplagat - de tweevoudig wereldkampioene op de marathon - in \'s-Heerenberg meedoet voor een toptijd.

De Nederlander Abdi Nageeye bewijst de laatste tijd dat hij in marathons en op kortere afstanden met de allerbesten van de wereld mee kan. In Rio de Janeiro liep Nageeye met zijn elfde plaats op de marathon naar het op één na beste Nederlandse resultaat in de olympische marathon sinds 1896 (Gerard Nijboer won in 1980 historisch zilver op de marathon bij de Olympische Spelen van Moskou). Met zijn 1.65 meter en een gewicht van 54 kilogram heeft de in Somalië geboren Nageeye een ideaal gewicht voor het lopen van lange afstanden (op de weg). Dit voorjaar werd hij – als opmaat naar de olympische marathon – achtste in de prestigieuze marathon van Boston. Hij traint veelvuldig op hoogte in Ethiopië, onder Getaneh Tessema (de succesvolle Ethiopische coach met Nederlands paspoort).

Met Nageeye komen ook zijn trainingsmaatjes uit Ethiopië Dagnachew Adera (onlangs winnaar van de halve marathon van Addis Abeba) en Kedir Besher Yousuf mee naar \'s-Heerenberg. Voor hen wordt het de eerste keer dat ze buiten Ethiopië lopen en deze wedstrijd moet dan ook worden beschouwd als de \'eerste aanzet tot een mogelijk grote, internationale hardloopcarrière\'. Zo gebeurde dat in het jaar 2000 ook met de toen volslagen onbekende en piepjonge Ethiopiër Kenenisa Bekele. Hij gold destijds als groot talent, won in 2000 en 2001 de Montferland Run, en heeft zich inmiddels met driemaal olympisch goud en liefst achttien wereldtitels doorontwikkeld tot een hardloopvedette met mythische proporties. Andere grote talenten die in \'s-Heerenberg starten zijn: Josua Lemushan (Bahrein) en Peter Kiprotich uit Kenia.

De snelle Keniaan Bernard Koech – bekend van de Amsterdam Marathon (derde in 2013) en Rotterdam Marathon (tweede in 2014, derde in 2015), alsmede tweevoudig winnaar van de Tilburg Ten Miles – is gebrand op de winst. Koen Raymaekers – als marathonloper al ruim tien jaar actief in binnen- en buitenland, bij internationale kampioenschappen en in grote stadsmarathons – is van de partij. Net als Gert-Jan Wassink (brons NK Marathon 2015), geboren in Varsseveld, en streekgenoot Bram Som. Laatstgenoemde – de oud-Europees kampioen en nationaal recordhouder op de 800 meter – liep recent de New York Marathon en kiest nu voor de Pfixx Solar Montferland Run.

Bron: Montferland Nieuws 

 
« Naar nieuwsoverzicht