nationale sportevenementenkalender

Zoekfilters

 
Aantal evenementen:
(geen filters actief)
27
» Sport
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
» Provincie
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
» Plaats
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
» Datum
 
Van:
T/m:
» Kenmerken
 
 
 
» Alle filters opheffen
 

Bid en Ambitie

Evenementen van sportbonden, steden en organisatoren die in zich bidprocedure bevinden of als ambitie zijn genoemd, staan opgenomen op de Nationale Sportevenementenkalender. Voor een overzicht van alle bid en ambitie evenementen tussen nu en 2025 klik hier
 

Topevenementen

Zijn internationale sportevenementen zoals EK’s en WK’s die op de Topevenementenkalender zijn geplaatst. Deze kalender wordt opgesteld door de G5 (Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven), NOC*NSF en VWS. Kenmerkend aan een Topevenement is dat het de maatschappelijke en economische positie van Nederland verbetert. Voor een overzicht van alle Topevenementen tussen nu en 2025 klik hier. Alle informatie over de samenstelling en aanvraagprocedure voor de Topevenementenkalender vindt u hier.

Honkbalweek Haarlem stopt

Geplaatst op: 16-12-2016

De Honkbalweek Haarlem heeft met de finalewedstrijd van de 28e editie in 2016 haar laatste wedstrijd gespeeld. De niet gerealiseerde sponsorinkomsten van de laatste editie heeft de financiële buffer doen verdwijnen en de organisatie laten besluiten te stoppen.

De Honkbalweek, sedert 1961 een begrip in Haarlem, Nederland en in het buitenland, had al enige jaren moeite om de begroting rond te krijgen. Vanaf de voorbereidingen voor de Week in 2012 werd de invloed van de economische crisis al merkbaar op de organisatie van de Honkbalweek 2012 zegt de organisatie op zijn site. In 2014 was deze invloed nog duidelijker aanwezig. In de aanloop naar de Honkbalweek 2016 waren er positieve berichten over het herstel van de economie, zodat gematigd optimistisch werd gestart met de organisatie van de Honkbalweek Haarlem 2016. 

Van het aangekondigde herstel van de economie heeft de Honkbalweek 2016 niet veel gemerkt. De voorzichtig begrote post sponsorinkomsten is niet gerealiseerd. Deze tegenslag heeft er toe geleid, dat de opgebouwde financiële buffer met de laatste  homerun is weggeslagen. Daarom vond men het na 55 jaar financieel niet meer verantwoord is een Honkbalweek te organiseren.

Bron: Sponsorreport.nl 

 
« Naar nieuwsoverzicht