nationale sportevenementenkalender

Zoekfilters

 
Aantal evenementen:
(geen filters actief)
27
» Sport
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
» Provincie
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
» Plaats
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
» Datum
 
Van:
T/m:
» Kenmerken
 
 
 
» Alle filters opheffen
 

Bid en Ambitie

Evenementen van sportbonden, steden en organisatoren die in zich bidprocedure bevinden of als ambitie zijn genoemd, staan opgenomen op de Nationale Sportevenementenkalender. Voor een overzicht van alle bid en ambitie evenementen tussen nu en 2025 klik hier
 

Topevenementen

Zijn internationale sportevenementen zoals EK’s en WK’s die op de Topevenementenkalender zijn geplaatst. Deze kalender wordt opgesteld door de G5 (Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven), NOC*NSF en VWS. Kenmerkend aan een Topevenement is dat het de maatschappelijke en economische positie van Nederland verbetert. Voor een overzicht van alle Topevenementen tussen nu en 2025 klik hier. Alle informatie over de samenstelling en aanvraagprocedure voor de Topevenementenkalender vindt u hier.

Veendam wil NK wakeboarden binnenhalen

Geplaatst op: 12-12-2016

Watersportcentre Veendam in recreatiegebied Borgerswold wil zich kandideren voor het NK wakeboarden in 2018. De gemeente steunt de ambitie.

Ondernemer Gerard Eijkelhof vindt dat het tijd wordt dat in het Noorden een nationaal kampioenschap wordt afgewerkt. Naast Veendam beschikken ook Emmen en Harkstede over een waterskibaan.

Punten verzamelen

Volgens Eijkelhof is de baan in Veendam ook geschikt om een Europees- of zelfs Wereldkampioenschap te organiseren. ,,Maar deze ambities kunnen we pas vervullen als we een nationaal kampioenschap hebben georganiseerd.” Om in aanmerking te komen voor de organisatie van een internationale titelstrijd moet je punten verzamelen en aantonen dat je een groot evenement kan organiseren. ,,Dus we gaan eerst inzetten op een nationale titelstrijd.”

Dit jaar was het NK voorbehouden aan Zwolle. Daarvoor werd de titelstrijd gehouden in Enschede. ,,Eigenlijk is nu het Noorden aan de beurt”, meent Eijkelhof. ,,Ik hoop dat we in 2018 aan de beurt zijn. Het zou voor ons en Veendam een enorme opsteker zijn.”

Tribunes en onderdak

Eijkelhof zegt de steun van de gemeente nodig te hebben. ,,Zonder gemeentelijke steun kan het niet. Zij zouden voor promotie moeten zorgen en dan moeten we er natuurlijk tribunes bij hebben en onderdak voor de jury. Ik heb wel eens met de gemeente over onze ambitie gesproken. Zij vinden het ook mooi als zo’n kampioenschap naar Veendam komt.”Wethouder Henk Jan Schmaal (Gemeentebelangen) juicht het initiatief toe, maar wacht eerst de bevindingen af van een stichting die zich bemoeit met deze titelstrijd. ,,Deze stichting inventariseert allerlei dingen. Pas dan kunnen we eventueel om tafel met elkaar. Maar als gemeente zouden we bijvoorbeeld in de faciliterende sfeer iets kunnen betekenen. Maar laten we eerst maar eens afwachten waarmee deze stichting komt.”

‘Hoe meer obstakels, hoe leuker’

Eijkelhof exploiteert sinds twee jaar de watersportbaan in Borgerswold. Daarnaast heeft hij Watersportcentre Olst.Over de resultaten in Veendam is hij na twee jaar tevreden. Hij gaat voor het nieuwe seizoen investeren door twee nieuwe springschansen aan te leggen. Daarmee komt het aantal schansen op vier. Al met al heeft de watersportbaan negen obstakels. ,,Daarmee ben je interessant voor recreanten. Zo veel te meer obstakels zo veel te leuker.”

De kabelbaan in Veendam heeft een lengte van 840 meter en telt vijf bochten.

Bron: dvhn.nl 

 
« Naar nieuwsoverzicht