nationale sportevenementenkalender

Zoekfilters

 
Aantal evenementen:
(geen filters actief)
27
» Sport
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
» Provincie
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
» Plaats
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
» Datum
 
Van:
T/m:
» Kenmerken
 
 
 
» Alle filters opheffen
 

Bid en Ambitie

Evenementen van sportbonden, steden en organisatoren die in zich bidprocedure bevinden of als ambitie zijn genoemd, staan opgenomen op de Nationale Sportevenementenkalender. Voor een overzicht van alle bid en ambitie evenementen tussen nu en 2025 klik hier
 

Topevenementen

Zijn internationale sportevenementen zoals EK’s en WK’s die op de Topevenementenkalender zijn geplaatst. Deze kalender wordt opgesteld door de G5 (Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven), NOC*NSF en VWS. Kenmerkend aan een Topevenement is dat het de maatschappelijke en economische positie van Nederland verbetert. Voor een overzicht van alle Topevenementen tussen nu en 2025 klik hier. Alle informatie over de samenstelling en aanvraagprocedure voor de Topevenementenkalender vindt u hier.

Gelderland wil WK Inline Skaten naar Arnhem halen

Geplaatst op: 26-11-2016

Het WK Inline Skaten moet in 2018 in de binnenstad van Arnhem en op een baan in Heerde gehouden worden. Daarvoor zet de provincie Gelderland zich in. Het WK zou een goede opvolger zijn van de Giro-start in mei, aldus de provincie.

Gelderland wil zichzelf profileren als sportprovincie en heeft daar miljoenen voor over.

Voor het WK Inline Skaten zou Gelderland 950.000 euro moeten neertellen. De gemeente Arnhem zou daar bovenop 180.000 euro moeten betalen, maar heeft daar nog geen besluit over genomen. De provincie wil haar bijdrage nu ook nog niet toezeggen, maar wil het geld wel vast opzijleggen.

Gelderland wil samen met de schaatsbond KNSB een gooi naar het evenement doen. Of dat bod ook het winnende zal zijn, wordt in het provinciehuis betwijfeld. Colombia zou de grote favoriet zijn. In december of januari wordt bekend aan welk land het WK wordt toegewezen.

Bron: de Gelderlander 

 
« Naar nieuwsoverzicht