nationale sportevenementenkalender

Zoekfilters

 
Aantal evenementen:
(geen filters actief)
27
» Sport
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
» Provincie
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
» Plaats
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
» Datum
 
Van:
T/m:
» Kenmerken
 
 
 
» Alle filters opheffen
 

Bid en Ambitie

Evenementen van sportbonden, steden en organisatoren die in zich bidprocedure bevinden of als ambitie zijn genoemd, staan opgenomen op de Nationale Sportevenementenkalender. Voor een overzicht van alle bid en ambitie evenementen tussen nu en 2025 klik hier
 

Topevenementen

Zijn internationale sportevenementen zoals EK’s en WK’s die op de Topevenementenkalender zijn geplaatst. Deze kalender wordt opgesteld door de G5 (Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven), NOC*NSF en VWS. Kenmerkend aan een Topevenement is dat het de maatschappelijke en economische positie van Nederland verbetert. Voor een overzicht van alle Topevenementen tussen nu en 2025 klik hier. Alle informatie over de samenstelling en aanvraagprocedure voor de Topevenementenkalender vindt u hier.

Finale WK Volleybal 2018 in Haagse Sportcampus

Geplaatst op: 24-11-2016

Den Haag is in 2018 de gastheer van het grote volleybalevenement Volley2018. Tussen 15 en 22 juli spelen mannen en vrouwen de eindronde van het EK Beachvolleybal in Sportcampus Zuiderpark. Ook de (halve) finale van het EK Volleybal voor mannen onder de 20 jaar wordt in de nieuwe topsporthal afgewerkt.

De poulewedstrijden voor de verschillende Europese kampioenschappen zijn verdeeld over acht speelsteden, waaronder Den Haag. De finale van het WK Zitvolleybal (mannen en vrouwen) vindt eveneens plaats in de Haagse Sportcampus.

De gemeente draagt als finalestad 850.000 euro bij aan het budget van 7,6 miljoen euro. Volgens verantwoordelijk sportwethouder Rabin Baldewsingh heeft Den Haag met Volley2018 de kans om zich internationaal in de schijnwerpers te zetten. 

Zo zal de NOS dagelijks een programma uitzenden voor naar verwachting 500.000 kijkers. Ook zou het evenement volgens de organisatoren internationaal goed zijn voor 80 miljoen kijkers verspreid over 100 landen.

Bron: ad.nl 

 
« Naar nieuwsoverzicht